http://potentialeudvikling.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/header_orange2gk-is-32.pnglink
http://potentialeudvikling.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/header_purplegk-is-32.pnglink
http://potentialeudvikling.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/header_green2gk-is-32.pnglink
http://potentialeudvikling.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/header_blue2gk-is-32.pnglink

  

PS' Blog: Jorden Rundt m. hjerne, hjerte og krop

..
Idéer, indsigter og provokerende informationer om konkurrenceevne, vækstscenarier og menneskelige potentialer for alle, der ønsker at se upside i aktiemarkederne, de indre universer eller egen formkurve på landevejene. Giv gerne DINE synspunkter til kende eller del informationer, du mener er relevante for økonomisk, spirituel og fysisk velfærd anno 2012. Eller skriv til mig, hvis du har forslag til temaer relateret til potentialeudvikling på alle planer, du gerne vil ha' afdækket, uddybet eller debatteret...
..

Vil du ha' skatten ned idag og ikke i 2022?: Skift dagpenge-MODTAGERE ud med dagpenge-YDERE!

Posted by Pernille
Pernille
Pernille Svensson har mere end 25 års erfaring indenfor finanssektoren i roller som Fund Manager i Hongkong ho...
User is currently offline
on Tirsdag, 29 maj 2012 in ØKONOMISK VELFÆRD
 
 
 

Om hvordan helligdage kan bevares, hvis hellige køer slagtes...

 
Gør de ledige mere travle, ikke de travle...
 
Generelt afholder jeg mig fra hér at kommentere på dansk politik og økonomi, da jeg synes vi forlængst har smidt håndklædet i ringen, hvad angår konkurrence-evne, så jeg vil hellere beskæftige mig med vækstmarkederne, der viser, hvordan tingene lykkes idag med den rette korpsånd. Ind imellem står løsningen dog lidt for lysende klart til, at jeg kan holde bøtte... Særlig når regeringen annoncerer ellers sunde skattelettelser, der får effekt længe efter, at vi ryger ud af top 40-listen blandt verdens rigeste (læs: bedste velfærdssystem) lande, medmindre vi gør noget andet - og starter IDAG! (For få år siden var vi i top-10). For hvad tynger landet mere end vores holdning?
 
"jeg er FUCKING RASENDE"...indledtes en hed debat på Facebook på vegne af en iværksætter, der ikke kunne få supplerende dagpenge, da han/hun lejede et lokale en dag om ugen i et forsøg på at bringe sig UD af dagpengesystemet ved at springe ud som selvstændig. Retorikken hos skribenten var radikal og velskrevet og indignationen klar. Og der er noget om snakken. Det er en forbandelse, at initiativ i dette land straffes. Men pointen ligger et andet sted.
 
 
Nemlig: Hvor lidt skal man gøre selv og stadig tro, at det kan lade sig gøre?
 
 
Få brancher går ram forbi dette årtusinds største forbrugsboble-krise. Vi må være realistiske og indse, at hvis f.eks. en overvejende del af i den pågældende branche, som var mental sundhed, er på dagpenge, så er der muligvis noget andet der må give sig - nemlig selverkendelsen af at skulle skifte spor for at overleve ved egen kraft. Vi kan ikke redde et samfund som coaches og terapeuter, hvis vi selv går med et mindreværd af IKKE at kunne svare enhver sit.

 

Derfor: Erstat dagpenge-MODTAGER-konceptet med dagpenge-YDER-konceptet

 

 

Mit forslag lyder: Dagpenge skal i den nye verdensorden anno 2012 ikke længere være en ret, men en pligt til at arbejde 2-3 dage om ugen for at få denne ’eksistensløn’ i dertil oprettede 'iværksætter-swat-teams' i virksomheder/offentlige institutioner over en bred kam. Virksomheder forpligter sig til at udvide medarbejderstaben med 5% - finansieret af dagpengene, de nye modtager i forvejen, men fremover kun modtager, hvis de yder. Er du iværksætter slutter sikkerhedsnettet efter max. 6 mdr., hvorefter du forventes at kunne overleve med din nye selvstændige virksomhed på fuld tid eller finde anden opstartsfinansierinng. Er du tidligere lønmodtager og søger jobs får du muligheden i en virksomhed mere i yderligere 6 mdr. - derefter nedtrapning til subsistensløn, hvis initiativet ikke rækker til mere. Du har da rigelig tid til at ændre dit private omkostningsniveau til dét, du kan generere, når du får muligheden.

 

Hvad vil det betyde for den nationale selvlfølelse IKKE at være blandt de vestlige nationer med 10-25% uvirksomme voksne...fordi det simpelthen ikke længere lønner sig at blive hjemme?

 

 

Ja, 6 mdr. er meget lidt tid at løbe på, når det gælder at udforske om iværksætter-vingerne holder. Men modstand er ikke noget dårligt udgangspunkt for overlevelse. Hvis erhvervsliv/offentlige institutioner i morgen udvidede arbejdstyrken med 5%  i en ordning af blot 2-3 dage om ugen til alle de kapable mennesker, der af konkurrencemæssige årsager nu desværre står uden jobs, ville den enkelte iværksætter ikke blot ’holde momentum i trit med det øvrige erhvervsliv’, men også føle sig til gavn, fastholde et netværk, der kunne blive potentielle aftagere af hans/hendes firmaprodukt og ikke mindst bevare en daglig rutine af ydre styring, fremfor alene den indre:” jeg gør hvad jeg vil, når jeg vil, hvis jeg vil.” Og nu også: "Hvis jeg må...af de andre!"

 

Endelig ville der ikke være én eneste arbejdsløs, da 5% af nuværende arbejdsstyrke på 3 mio. (HTS's TV-avis-tal d.d.) svarer til 160.000 mennesker. Det var da nemt! Og kan du ikke passe jobbet bli'r du langsomt faset ud fra eksistens-løn til subsistensløn, men ingen kan sige, at du ikke fik chancen. Samtidig får virksomhederne et kortsigtet gratis erhvervsstyrkeløft til atter at puste liv med blæsebælgen til den nationale ildhu. For det kræver en  bevidst indsats at integrere nye, der ikke ellers var råd til eller kortsigtet belæg for at ansætte. Men dét er den slags  frontløber-initiativer, små nationer kan tage for at vise vejen for resten af Vesten, der modsat Østen oplever stigende arbejdsløshed i disse år.

 

Jeg er træt af sygeliggørelse af raske mennesker. Træt af at se folk, der for ti år siden var i momentan krise nu sidde på livstid med en førtidspension, de reelt set ikke ønsker, men er bange for at slippe (hvilket enhver i situationen ville være!). Jeg hælder langt mere til modellen: ”Gå til en travl mand, hvis du vil opnå noget.” Og er det ikke lige netop dét, regeringen gør nu med ophævelse af helligdage og løft af topskatteloftet? Gøre de travle travlere??? Børnefamilierne med ADHD-børnene og logistik-helvedet?

 

Jeg foreslår, at vi istedet gør de ledige travlere. Ikke i 2022, men allerede i dag. Også i motivationen til at sætte mere fokuseret ind end 1 dag om ugen, hvis du vil understøttes af offentlige kasser. 

 

Så lad de mange mia. kr., der befinder sig i dagpengesystemet arbejde! Pengene er jo ikke landet dér gratis. Så hvorfor skal de være gratis at modtage? Virksomhederne har masser af opgaver, der ikke bli'r løst. Derfor kaldes arbejdstyrken nu ind på deres helligdage. Det er disrespekt for de, der gerne vil bruge hjerne, hjerte og krop, men sidder mudderkastningsfast i 'systemet'. Hav istedet respekt for de, der har krudt i bagen og viser initiativ og giv dem adgangskort. 1-dag-om-ugen-virksomheden har langt bedre forudsætning for at blive en succes, hvis pågældende samtidig kan netværke som en integreret del af erhvervslivet, fordi han/hun kontribuere aktivt. Det er jo ikke længere en skam at være ledig, men et grundvilkår for mennesker i alle fag og på alle niveauer. Ofte er det de initiativrige, der er skubbet ud over rampen. Ikke de konforme og lydige, så invitationen kan nemt skabe tiltrængt nytænkning på alle stolerækker.

 

Hvad er det værste, der kan ske? At FEEL GOOD-faktoren breder sig som en steppe-ild over det ganske land, fordi virksomheder føler de medvirker til at invitere de 160.000 der er smidt udenfor døren ind i klassen igen på prøve, den enkelte ledige genvinder samhørighedsfølelsen og selvværdet og de mange mia.kr. i dagpenge får ben at løbe på fremfor blot borde at ligge på. Lad nørder netværke og ledige ledere pakke pølser.

 

Flyt dét enkelte menneske...en for en...fra offentlige kasser, offentlig admin af offentlige kasser...og ud, hvor bundlinie skaber vækst! Det enkelte menneskes motivation skal nok sikre, at pågældende lander på 'rette hylde'. hvis den foranstående opgave bli'r for fjollet. Men selv ikke den bedste bli'r syg af at skrælle gulerødder...til tankerne får et klarere flow. Tanker skaber muligheder. Handling skaber forvandling.

 

 

 

NB! Og bare vent til jeg går i krig med konceptet KONTANT-HJÆLP, som i fremtiden blir de, der yder kontant hjælp min. 1 dag om ugen til andre borgere. Pakker indkøbsposer i Bilka, bli'r besøgsvenner til plejehjemsbeboere og bager boller i børnehaver - alle steder, hvor smil søges og savnes... Respekt på deltid, til det kan opnås på heltid...således at psykisk sygdom bli'r rummet og reduceret, ikke gemt væk.

For ikke at tale om UNGDOMSARBEJDSLØSHEDEN BLANDT NYUDDANNEDE. Dén er rigtig nem: Tag med Bolette Christensen til Afrika! Børnefonden tiltrækker hvert år millioner af velvillige danske kroner til sine børnefremmende formål. 850 mennesker står bag til at sikre, at midlerne når frem og projekterne udføres. Er du ung og nyudklækket og står overfor at skulle på dagpenge, vil dit fremtidige valg enten være: Find et job eller tag 6 mdr. til Afrika og bliv dagpenge-YDER med international erfaring. Se "Blod, sved og ris" på DR1, hvis du vil vide mere om komfort og arbejdsvilkår...

 

Også disse løsninger har principiel bund i samme skuffe, nemlig, meningsfuldhed i hverdagen. Samhørighedstræning fremfor isolationstræning. Ydre styring, når den indre styring er gået tabt. Det er ikke så svært. Nuet bli'r AAALT for langt, hvis det eneste du bli'r bedt om er at blive i l..... til det går over. Nogle gange hjælper det med en opgave med kontant afregning - et andet menneskes smil!  Det handler om værdighed. Og det er ikke uværdigt at være noget for andre. Kun, ikke at være noget for sig selv.

 

NBB! Jeg er ikke blind for de blinde vinkler...men de tjener ikke mit ærinde lige hér som er at vende holdninger, som siden kan vende menneskers virkeligheder.

Rate this blog entry
1 vote
Tags: Untagged
Pernille Svensson har mere end 25 års erfaring indenfor finanssektoren i roller som Fund Manager i Hongkong hos Dresdner og i Danmark på internationale aktier, især Globale Emerging Markets hos Danske Invest og Nordea, Fund Selector for Danske Capital, Aktieplatformsspecialist på førende handelsplatform (Saxo Bank), Analytiker for Nomad Investments (Jorden Rundt på 800 dage - hvor hun under Asienskrisen besøgte virksomheder i 75 lande) samt Cand.polit og ID-Coach. Idag er hun stifter, katalysator og kursusleder hos Center for Potentialeudvikling, der udbyder kurser i aktieinvestering, personlig udvikling og fysisk topform for tidsoptimister. Hun er på 6. år på vej jorden rundt i bjerge på cykel med Team Global Cykling en uge om året.

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Lørdag, 20 Juli 2019
Myles Jack I would love to play for the Dallas Cowboys The Cowboys' chance at landing linebacker Myles Jack got a little better Wednesday with the Eagles' trade to the No.Brandon Browner Jersey 2 pick of the 2016 NFL Draft to take a quarterback. And for star linebacker from UCLA,Ryan Shazier Jersey playing D in Big D would be just fine. "That would be amazing,Giovani Bernard Jersey" Jack told The Dan Patrick Show on Thursday. "I would love to play for America's team.Arizona Cardinals Jerseys" With QBs Jared Goff and Carson Wentz expected to come off the board first with the first two picks to the Rams and Eagles, if the Chargers pass on Jack with the No.Denver Broncos Jersey 3 overall pick, Dallas should have its chance to take the versatile ex-Bruin,Cowboys Store who scouts believe to be adept enough in pass coverage to be a three-down starter at the pro level. Jack said that while he hasn't interviewed with club owner Jerry Jones,Giants Store the club did conduct an interview with him at the NFL Scouting Combine in February. Dallas' interest will hinge significantly on how the team assesses the knee injury Jack suffered last September in practice,Packers Store causing him to miss the remainder of his junior season. Clubs had differing outlooks on the results of Jack's medical recheck in Indianapolis last week.Panthers Store Jack said on Thursday that his knee is fine and suggested reports to the contrary could be a smokescreen. As for Dallas' needs,Patriots Store Cowboys executive vice president/director of player personnel Stephen Jones acknowledged earlier this week that a quarterback and a pass rusher are two of the team's draft priorities. If Jack isn't the choice with Dallas' No. 4 overall pick, the latter of those needs could be filled by Ohio State's Joey Bosa.